Flera bränder på en flygning

Knapphändiga uppgifter från SOS gjorde att en pilot kallades in igår, för att göra en brandflygning över trakterna av Moskosel.
Igår fick SOS larm om att det var en rökpelare över norra Moskosel i Arvidsjaur kommun. Vid SOS viste man inte storleken av branden eller om det brann på flera ställen. Kjell Nilsson vid räddningstjänsten i Arvidsjaur kontaktade då Mats Holmström som är pilot och tidigare arbetat vid brandflyget. På sin flygning över Arvidsjaur hittade Mats Holmström inte mindre än fyra bränder som han meddelade till räddningstjänsten. Med ett smidigt samarbete kunde han sedan dirigera brandbilarna rätt till bränderna. - Sedan brandflyget försvunnit från Norrbotten har det blivit svårare att upptäcka skogsbränder i glesbygden eftersom det inte är folk överallt och tittar, menar piloten Mats Holmström dagens hjälte i Arvidsjaur.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".