Ingen brist på sommarjobb

på tisdagen höll arbetsförmedlingen i Luleå öppet hus för alla som är intresserade av sommarjobb. Det var dags för den årligen återkommande ”Sommarjobbens Dag”. Främst var det ungdomar och unga vuxna som bjudits in för att träffa några av kommunens arbetsgivare.

14 företag fanns representerade under dagen, och sammanlagt omkring 1 000 sommarjobb fanns att söka.

Många av besökarna uppger att dom tycker det verkar svårare att få jobb i år på grund av lågkonjunkturen, men Nils Töyrä, som är arbetsledare på ett charkuteriföretag i Luleå, säger att hans företag har lika stort behov av sommarvikarier i år som förra året.

Men Arne Björkman, som är ansvarig för ”Sommarjobbens Dag” var till en början orolig att intresset inte skulle vara så stort från arbetsgivarna att medverka på grund av den ekonomiska situationen:

- Men jag fick direkt positiv respons när jag började kontakta företag för en och en halv månad sen, säger Arne Björkman.

Torsten Gabrielsson, SR Norrbotten
torsten.gabrielsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".