Rapporten från rikskriminalen är felaktig

Länspolisen sågar Rikskriminalens nya rapport om sexhandeln i Norrbotten. I utredningen slår rikskrim fast att sexhandeln är omfattande och organiserad, men Ivan Vikström som är biträdande chef för länskriminalen i Norrbotten håller inte med. - Det är många lösa antaganden och man har haft en enmansutredare som konstaterat allt detta i Norrbotten på bara tio minuter, säger Ivan Wikström.
Enligt Ivan Wikström har det inte framkommit något nytt genom rikskriminalens nya utredning. Han hoppas dock på att få se fällande domar, nu när rikskriminalen tagit över utredningen. - Jag vet ju inte vad rikskriminalen skickar upp för resurser till Norrbotten, men jag hoppas att det inte bara blir en enmansutredare igen, utan poliser som är erfarna och kan genomföra ordentliga utredningar, säger Ivan Wikström, biträdande chef vid länskriminalen i Norrbotten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".