Haparanda en frizon för sexköp

Haparanda utpekas som en frizon där det är acceptabelt att köpa sex. Det säger rapporten som Rikskriminalen presenterar om sexhandeln i Norrbotten. Haparandas kommunalrådet Sven-Erik Bucht oroas över dom här uppgifterna.
Rapporten från Rikskriminalen visar på en utbredd och organiserad sexhandel, med främst ryska kvinnor. Varje helg anländer finska och svenska sexköpare till en camping i Torneå och rapporten slår fast att det förekommer organiserat koppleri och människohandel. En ung kvinnlig inom servicenäringen i Haparanda säger till Norrbottensnytt att det inte är ovanligt att norrbottniska män kommer fram till henne på jobbet och frågar om vägen till ryska kvinnor. Andra uppgiftslämnare säger att Haparanda är en frizon där det är okej att köpa sex. Även om kommunalrådet Sven-Erik Bucht är oroad över sexhandeln ser han det inte som sitt ansvar att komma tillrätta med problemet. Han menar att det är en polisiär fråga.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".