Festivalstök oroar Piteås kommunalråd

Kommunalrådet Maj-Britt Lindström i Piteå vill att alla berörda parter tillsammans ska ta ansvar för att minska på stöket kring festivalen Piteå Dansar och Ler.
Under helgen har en rad händelser inträffat i Piteå och kommunalrådet upplever den här festivalen som ovanligt stökig. - Det är tråkigt att det ska behöva bli så här med mycket fylla och narkotika. Jag är oerhört bekymrad över vad som händer i Piteå under de här dagarna, säger Maj-Britt Lindström, socialdemokratiskt kommunalråd. En 20- årig man avled i Piteå i helgen efter vad som tros vara en överdos av alkohol och narkotika. En 16-årig flicka misstänks ha utsatts för sexuellt utnyttjande. Under helgen har det också anmälts flera fall av misshandel och polisen har omhändertagit ett 50-tal fyllerister i Piteå. Flera personer har gripits för nakotikainnehav och en större mängd stölder och skadegörelse har anmälts. Kommunalrådet Maj-Britt Lindström vill nu samla alla berörda parter för att se vad man tillsammmans kan göra för att komma tillrätta med festivalens baksida.
Jeanette Öhgren
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".