Våldtäktsmål startar idag

I dag startar rättegången mot den 30-årige man från tornedalen som åtalats för grov våldtäkt och barnpornografibrott. Hela ärendet är belagt med sträng sekretess.
Den 30-årige mannen från Tornedalen greps i början av juni och häktades någon dag senare, misstänkt för grov våldtäkt på en sjuårig pojke. Våldtäkten ska ha ägt rum i en by, men datumet för våldtäkten vill polis och åklagare hålla hemligt. Anledningen till att åklagaren valt att rubricera våldtäkten som grov är att den unga pojken inte haft någon möjlighet att säga ifrån, vare sig psykiskt eller fysiskt. Vid husrannsakan hos mannen hittade polisen stora mängder barnporr i en dator. 300 bilder och fyra filmer som används som bevis. Fälls 30-åringen för det blir följden böter eller fängelse. Grov våldtäkt ger vid en fällande dom fängelse i minst fyra år eller psykiatrisk vård. Mannen förnekar brott och säger sig vara helt oskyldig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".