Publikrekord när Aston Villa gästade Boden

7136 lyder det nya publikrekordet på Björknäsvallen i Boden när det handlar om matcher mot engelska ligalag. De som befann sig på läktarna vädrade en skräll när hemmalaget tog ledningen med både 1-0 och 2-0, men i andra halvlek kunde Aston Villa vända och vinna med 4-2.
I Aston Villa kunde inte den svenske landslagspelaren Marcus Allbäck spela på grund av skada. Olof Mellberg lagets andra svensk fanns dock med under hela matchen. Han tyckte inte att spelet fungerade inget vidare, men det gav laget bra träning. - Vi ser det mer som ett träningspass och en del i den fysiska träningen. De gav oss ett bra pass och vi fick löpa mycket, säger Olof Mellberg. Han förklarar Aston Villas underläge i första halvlek med att laget var möra i benen efter förmiddagens löppass. I andra halvlek lossnade det däremot och då laget även fick in nya och fräscha spelare kunde man vända spelet. Bodens två mål gjordes av Mats Halonen och på straff av Leighton O´Brien. O´Brien missar för övrigt nästa match i superettan eftersom han åker hem till USA och gifter sig under kommande helg.
Peter Sundqvist, SR Norrbotten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".