Luleå drabbat av ännu en mordbrand

I går brann det i ännu ett hyreshus på bostadsområdet Hertsön i Luleå. Räddningstjänsten som fick larmet strax efter klockan sju i går kväll, kunde snabbt få kontroll på branden som startat i hyreshusets vindsutrymme. Vad som orsakat branden är ännu okänt, men polisen misstänker att branden kan vara anlagd.
Tidigare i år totalförstördes två fastigheter på Hertsön av vindsbränder. En har konstaterats vara anlagd. Senare upptäcktes också försök till anlagda bränder i ytterligare två hyreshus i samma område. Nu drabbas alltså bostadsområdet Hertsön igen. Polisen kan inte se någon naturlig orsak till branden, varför man misstänker att den var anlagd. Brandplatsen är nu avspärrad. Under förmiddagen inleder brandteknikerna sin utredning. - Vi har ingen misstänkt för branden, men i och med att det brunnit på liknande sätt som i våras kan man misstänka ett visst samband, säger vakthavande befäl vid Luleå-polisen. Förutom bränderna på Hertsön tidigt i våras totalförstördes Folkets hus i centrala Luleå vid en brand, natten till den 3 april. Den branden var troligen anlagd, enligt Statens kriminaltekniska laboratorium. Någon misstänkt gärningsman har polisen i Luleå inte kunnat gripa.
Carin Sjöblom, SR Norrbotten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".