GULD till Piteå och Riviera friidrott

Helena Engman från Riviera friidrott i Piteå blev svensk mästarinna i friidrott igår då hon för första gången vann kulfinalen med en stöt på 16.27. Det var drygt sju decimeter bättre än tvåan och den tidigare mästarinnan Linda-Marie Mårtensson från Hässelby.
Vi kan tillägga att kvalgränsen friidrotts VM som avgörs i Paris senare i augusti är 17.20, alltså är Helena Engman från Riviera friidrott knappt en meter från att få åka till Paris. Tidigare i år vann Helena Engman även kulfinalen vid inomhus-SM. Nedre Soppero håller tummarna Länets andra medaljhopp, Mikael Snällfot från Nedre Soppero, lyckades kvala till spjutfinalen med ett kast på 67.37. Finalen avgörs idag och hur det går kan du givetvis höra här i Sveriges Radio P4. För att Mikael Snällfot ska kvala till VM i Paris krävs ett kast på 80.80. Hittills i år har han kastat som bäst 76.17.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".