Skoghs bröt mot säkerheten igen

Skoghs nöjesfält har för tredje gången på en månad tagits på bar gärning av arbetsmiljöinspektionen med att bryta mot säkerhetsreglerna vid arbete på hög nöjd. Tidigare hände det under Hamnfesten i Luleå och under Piteå dansar och ler. I går hände det igen under bygget av en av scenerna för Luleåkalaset, som börjar i dag.
Anders Hörberg från arbetsmiljöinspektionen blev vittne till händelsen då två anställda arbetade på sex meters höjd utan säkerhetslinor och han är förvånad över företagets brist på säkerhet, trots två tidigare påpekanden. - Nonchalant, säger Anders Hörberg. Efter de brister som arbetsmiljöinspektionen tidigare funnit på festivalerna i Luleå och Piteå har man nu förstärkt granskningen av säkerheten under Luleåkalaset genom att ha fler inspektörer i arbete. Enligt Anders Hörberg överväger arbetsmiljöinspektionen också att kräva samordningsansvar av arrangörerna så att företag och organisationer som deltar påminns om sitt ansvar för säkerhet och arbetsmiljö. Arbetet med att förbereda Luleåkalaset avbröts tillfälligt medan säkerhetsutrustning inköptes.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".