Revisionsföretag jagar riskkapital

Det planerade gjuteriet i Luleå för att tillverka komponenter till vindkraftverk har tagit ett nytt steg framåt. Det sedan ett av Europas största revisionsföretag tagit sig an uppgiften att skaffa det riskkapital som behövs, närmare 100 miljoner kronor.
Enligt Luleå Näringslivs vd Peter Georgson gör revisionsföretaget samma analys som man gjort i Luleå, det vill säga att Luleå har goda förutsättningar att ta sig in på den snabbt växande vindkraftsmarknaden utomlands. Tidigast i november kan det komma besked om det än så länge hemliga revisionsföretaget lyckats skaffa fram det riskkapital som behövs. Bakom gjuteriplanerna i Luleå står några anställda på Metallurgiska forskningsstationen, Mefos. De har bildat ett bolag, NyCast, som ska gjuta maskinbäddar och nav till stora vindkraftverk och större delen av avsättningen tror man finns på den snabbt växande vindkraftsmarknaden utomlands, bland annat i Tyskland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".