Malin Crépin (tv) spelar huvudrollen och Beata Gårdeler står för regin till den nya filmen "I skuggan av värmen". Foto: Patrick Sörquist, Scanpix.

Premiär för ny Norrbottensfilm

På fredag har Beata Gårdelers omtalade film ” I skuggan av värmen” Sverigepremiär. I Norrbotten visas den i Luleå och Piteå.

Filmen som baserar sig på en roman med samma namn är inspelad i Luleå, Piteå och Stockholm. Berättelsen beskriver författaren Lotta Thells verkliga liv som ung kvinnlig narkoman och hur hon blir förälskad i en polis.

Filmpool Nord är en av producenterna bakom filmen som är Beata Gårdelers långfilmsdebut. Hon är utbildad vid filmlinjen på Kalix folkhögskola och har redan fått mycket uppmärksamhet för sin starka realism.

Den kvinnliga huvudrollen spelas av Malin Crèpin. Hon ses som en ny framtida stjärna i svensk film. För fotografin står Gösta Reiland, som tidigare gjort reklamfilmer och bland annat fått ett stort pris vid reklamfilmsfestivalen VDW i Frankfurt. Han har också gjort videofilmer med Madonna, Kylie Minogue med flera.

Inger Marklund, SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".