Pajalasystrar fick själva agera polis

Lena Lahti-Snell och hennes syster Anette fick ingen hjälp av polisen, när det skedde ett inbrott i deras ICA-affär i Kaunisjoensuu utanför Pajala. Då fick systrarna ta lagen i egna händer och själva agera poliser.
Larmet gick mitt i natten och Lena ringde polisen, men polisen hade inte någon som de kunde skicka dit. Då kände sig Lena och hennes syster Anette tvingade att jaga tag i tjuvarna på egen hand. Försedda med yxa och andra tillhyggen gick dom in i butiken för att jaga inbrottstjuvarna, men de fann inga tjuvar. Lena Lahti-Snell är kritisk mot dom dåliga resurserna hos polisen i glesbygden. Hon frågade också vakthavande om de inte kunde få hjälp av polisen i närliggande Kolari, i Finland, men det tillåter inte lagen. Systrarna funderar nu på att skaffa vapenlicens för att kunna skydda sig. Några tjuvar har ännu inte gripits för inbrottet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".