Arbetsplatsolycka vid SSAB

En 43-årig man klämskadades vid en arbetsplatsolycka på SSAB i Luleå, igår kväll. Enligt vakthavande befäl vid Luleå polisen fick 43-åringen skäras loss innan han kunde föras med ambulans till Sunderby sjukhus.
Mannen tycks ha kommit i kläm mellan två traverser, en form av tvärgående lyftkranar. Han skulle precis kliva av sin travers när ytterligare en kran kom körande mot honom. Händelsen är den senaste i raden av incidenter och olycksfall på SSAB i Luleå. För mindre än två veckor sedan omkom en slovakisk man i samband med murningsarbete. Arbetsmiljöinspektionen anser att olyckstillbuden på SSAB varit anmärkningsvärt många. Därför har inspektörerna vid Arbetsmiljöinspektionen kallat till ett extra möte med företagsledningen för att diskutera problemen. Både Arbetsmiljöinspektionen och polisen kommer att utreda den senaste olyckan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".