Norrbottningar gillar att läsa bloggar

Norrbottningarna läser bloggar, spelar dataspel och tittar på tv som aldrig förr. Det visar den årliga upplagan av Telia Trendspaning 2009 som nyligen genomförts bland 2 500 personer i hela landet. Det flitiga användandet av datorn gör att länsborna ligger 10-i-topp i Sverige när det gäller bloggläsande.

Telias trendspaning för 2009 visar att 44 procent av de som bor i Norrbotten följer någon blogg regelbundet. Man läser helst om vardagsliv och politik & samhälle, samt matbloggar. Bara grannlänet Västerbotten är bättre med 47%.

Den undersökning som gjorts visar att norrbottningarna i jämförelse med övriga Sverige ligger långt framme när det gäller att använda kommunikationstekniken i hemmet. Datorn har blivit en självklar källa till underhållning och kommunikation och det nya sättet att titta på tv håller också på att slå igenom.

Även barnrummen i Norrbottens län är fyllda med teknikprylar. Hela 62 procent har en egen stationär dator och 22 procent en egen bärbar dator. Drygt två av tre barn, eller 69 procent, har egen tv.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Blogg toppen

Här är bloggläsandet störst:

  1. Västerbotten 47 %
  2. Norrbotten 44 %
  3. Jämtland 43 %
  4. Gävleborg & Blekinge 40 %
  5. Örebro 36 %
  6. Dalarna & Östergötland 35 %
  7. Kronoberg 34 %
  8. Kalmar 33 %
  9. Södermanland & Västmanland 31 %
  10. Västernorrland 30 %

Källa: Telia Sonera

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista