Nils-Olov Lindfors ny LRF-ordförande

Nils-Olov Lindfors från Sunderbyn utanför Luleå blir ny ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF i Norrbotten. Det beslutades vid regionstämman i Piteå på onsdagen.

Han efterträder Pär Isaksson, Sjulnäs, som varit ordförande de senaste fem åren, men som hade avböjt omval.

Nils-Olov Lindfors har ingått som ledamot i regionstyrelsen för LRF Norrbotten sedan 2003, där han bland annat drivit energifrågor.

Nils-Olov Lindfors driver en lantgård tillsammans med hustrun Kristina, med bland annat uppfödning av arabhästar. Han arbetar även som projektledare vid forskningsinstitutet Mefos AB, och är verksam som kommunpolitiker för Centern.

Vid regionstämman beslutades också att ett antal motioner från lokalavdelningarna ska skickas vidare till LRF:s riksförbundsstämma den 26-27 maj:

  • LRF ska påverka regelverken för att förbättra markägarnas position vid intrång från försvaret.
  • LRF ska arbeta för att pumplagen omarbetas så att mindre bensinstationer, som även kan tillhandahålla alternativa bränslen, kan leva vidare.
  • LRF ska påverka så att inte företag kan utnyttja allemansrätten för kommersiellt syfte utan avtal med markägare, samt att LRF arbetar för en översyn av kommersiellt utnyttjande av allemansrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".