Ekonomichefen har skulder igen

Ekononomichefen i Älvsbyns kommun, Mats Björk, har sagt upp sig. Anledningen är att han inte betalat hyror till det kommunala fastighetsbolaget i tid. Sedan tidigare har Björk haft skulder till sin förra arbetsgivare Arjeplogs kommun.

Kommunchefen Magnus Nordström säger att han konfronterat Björk med de försenade hyrorna och att han då valde att säga upp sig.

Enligt vd:n för det kommunala fastighetsbolaget, Anders Nilsson, har Björk varit försenad med samtliga hyror sedan han flyttade in för ett år sedan.

- Han har varit konstant försenad med hyrorna, säger Anders Nilsson.

Enligt Anders Nilsson har det aldrig gått så långt att de behövt skicka ut hot om vräkning, vilket de gör då man ligger efter med mer än en hyra.

Rutinerna är att bostadsbolaget aldrig accepterar att man är efter med mer än en hyra. Mats Björk har hela tiden betalat sina hyror för sent och för några veckor sedan gjorde Anders Nilsson kommunchefen Magnus Nordström uppmärksam på problemet. Han konfronterade då ekonomichefen med fakta och han valde då att säga upp sig.

- Vi kan inte ha en ekonomichef som inte har ordning på sin egen ekonomi, säger kommunchefen Magnus Nordström.

Mats Björk var tidigare ekonomichef i Arjeplogs kommun under den så kallade fakturaskandalen och en av de som hade skulder till kommunen. Då handlade det om obetalda dagisavgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".