Nej nej till Thai Thai

Restaurang Thai Thai får inte nytt alkoholtillstånd av politikerna i Luleå. Anledningen är att den nye ägaren är nära släkt med den tidigare och det befaras att den tidigare ägaren även fortsättningsvis ska ha betydande inflytande i den nya rörelsen.

Serveringstillståndet drogs in för innehavaren av Thai Thai och Sushi-restaurangen i Luleå centrum i början av februari. Samma dag som det trädde ikraft kom ägaren som mist tillståndet själv in och lämnade en ansökan från den nära släktingen om att få ett nytt alhoholtillstånd för den nya restaurangen som nu kallas Thaitaysty.

Det rör sig om ett klart bulvanförhållande mellan de båda männen anser kommunens alkoholhandläggare och kommunstyrelsen och gör nu tummen ned för ett nytt tillstånd. Den nye ägaren har ingen branschvana och är pensionär.

Thai Thai hade förlorat sitt alkoholtillstånd i februari efter misstankar om skatte- och bokföringsbrott. Skatteverket gjorde oanmälda kontroller av kassan och fann att bolaget inte hade redovisat försäljning på drygt 1,9 miljoner kronor.

                       Inger Marklund SR Norrbotten

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".