1 av 2
Kalix Tele 24 är årets friskaste företag. Foto: Reine Sundkvist, SR Norrbotten.
2 av 2
Från vänster Kent Turesson, Korpen och Kristian Rothoff, vd Kalix Tele 24.

Friskaste företaget finns i Norrbotten

Årets friskaste företag finns i Norrbotten, närmare bestämt i Kalix, Jokkmokk, Gällivare och Haparanda. Kalix Tele 24 fick idag utmärkelsen av Korpen.

Kalix Tele 24 får utmärkelsen årets friskaste företag i klassen privata organisationer och företag.

- För oss är det ett kvitto att vi kommit en bra bit på väg. Därmed inte sagt att vi är nöjda med den bit vi har kommit, säger företagets vd Kristian Rothof.

Det finns en ekonomisk bit.  Vi har minskat personalomsättningen med två procent och det har gjort att vi har halverat sjukersättningen, säger Kristian Rothof.

Det är åttonde året i rad som Korpen Svenska motionsidrottsförbundet korar ”Årets friskaste företag”.

Årets friskaste företag är enligt Korpen ”en arbetsplats som medvetet och målinriktat, i enlighet med Hälsodiplomering, arbetar för att främja hälsa genom att tillgodose en god arbetsmiljö samt stödja sina medarbetare att göra hälsosamma livsstilsval”.

- Vi har två dagar vi får träna på, då företaget köpt upp träningstider, säger Eva Gustavson som är anställd på Tele 24 i Kalix.

Förutom i Kalix, Haparanda, Gällivare och Jokkmokk, finns också Tele 24 i Stockholm och Langesund i Norge.

Reine Sundkvist, SR Norrbotten
reine.sundkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".