Johan Antti, länsråd i Norrbotten. Foto: SR Norrbotten.

Johan Antti blir nytt länsråd

Johan Antti blir nytt länsråd vid länsstyrelsen i Norrbotten. Länsrådet leder länsstyrelsen tillsammans med landshövding Per-Ola Eriksson, och fungerar även som ställföreträdande landshövding när det behövs.

Idag är Johan Antti regionskattechef vid Skatteverket, norra regionen, men han ser fram emot sitt nya arbete.

– Jag tror att jag har goda förutsättningar därför att jag har en bred erfarenhet, jag har ett gott kontaktnät och jag har framför allt ett väldigt stort intresse för samhällsfrågor, säger han.

Johan Antti efterträder Håkan Spett som slutar den 19 april för att på heltid ägna sig åt att koordinera arbetet med Malmfältsgruppen.

Som nytt länsråd hoppas Johan Antti vara med och utveckla länet under den pågående ekonomiska krisen, bland annat genom att verka för att företag ska få pengar genom olika stödprogram.

Regionfrågan är också viktig men svaret på hur den ska tacklas vill han gärna vänta lite med. Sedan tror han också att vi kan få se mer av länsrådet i framtiden.

– Länsstyrelsen är ändå en gemensam funktion för länet och jag tror att det är en poäng i att länsstyrelsen syns mycket i det som händer och sker runt omkring oss. Och där kan länsrådet ha en uppenbar roll, säger han.

Sara Sällström, SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".