Stort polispådrag efter försvunnen skoterförare

Polisen avbröt under fredagsmorgonen sökandet efter en berusad skoterförare i trakterna av Koler, sex mil väster om Piteå. Letandet har pågått under hela natten och skoterföraren misstänks nu för rattonykterhet och falsklarm.

Det var strax efter midnatt som en anhörig till mannen slog larm. Han var orolig eftersom mannen skulle ha kört fast i en snödriva med skotern och dessutom vara berusad. Skoterpatrull skickades ut på en gång och sökandet inleddes.

Under natten har flera skoterpatruller från Piteå varit ute och polisen har haft otaliga kontakter med mannen själv, som fortfarande på morgonen har låtit berusad i telefon, enligt Yngve Hansson som är vakthavande polisbefäl i länet.

Eftersom mannen själv kan området kring Koler väldigt väl och patrullerna inte hittat honom trots sökandet, så tror polisen nu att han medvetet håller sig undan.

Sökandet med skoterpatruller är alltså avbrutits eftersom man inte längre bedömer att det är någon fara för mannens liv, men polis är fortfarande kvar i området.

Yngve Hansson utesluter heller inte att mannen kan ha gjort sig skyldig till falsk larm, dvs ytterligare ett brott utöver rattonykterhet.

Anna Torgnysdotter, SR Norrbotten
anna.torgnysdotter@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".