Amfetaminåtalade inför rätta

Kammaråklagare Lars Magnusson krävde flera års fängelse för de tre åtalade vid narkotikarättegången inför Luleå tingsrätt igår.
En av de åtalade, en arbetslös engelsman bosatt i Göteborg, erkände det mesta, som åklagaren la honom till last, men ville ha högst två års fängelse. De två andra, en göteborgare och en pitebo, förnekade anklagelserna om grovt narkotikabrott. Det var i slutet av juni som poliser med dragna pistoler och med hundar grep engelsmannen och pitebon på en gata i Göteborg. Männen hade amfetemin på sig och i en lägenhet och åtalades tillsammans med göteborgaren för grovt narkotikabrott. Enligt åklagaren hade engelsmannen övertalats av de andra att transportera amfetamin till Piteå fyra gånger. Där grävde mannen ner narkotikan vid vattentornet för senare avhämtning och försäljning. Åklagaren byggde mycket av åtalet på engelsmannens berättelse, men försvarsadvokaterna ansåg att mannen inte var trovärdig.
Niklas Jälén, SR Norrbotten
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".