Försvunnen skoterförare hittad

Polisen har återfunnit den skoterförare i 50-årsåldern som man sökt under hela natten och morgonen i trakterna av Koler väster om Piteå, sen en anhörig vid midnatt anmält honom försvunnen.

Mannen uppgavs av de anhöriga ha kört fast med skotern och att han var berusad. Skoterpatruller skickades ut, men trots intensivt letande och täta mobiltelefonkontakter med mannen hittade ingen av patrullerna honom under natten eller morgonen.

Samtidigt visste polisen att mannen kände till området väldigt väl och man började misstänka att han medvetet höll sig undan. Vid halvniotiden avbröts sökandet med skoter.

Nu har mannen återfunnits nära banvallen i Koler av den polishelikopter som skickats ner från Riksgränsen under dagen för att leta vidare efter mannen. Han uppges vara i god vigör, han hade bra med kläder och säger sig inte ha frusit alltför mycket under natten, då han tog skydd under en gran.

Hans egen berättelse är att han skulle besöka en jaktstuga men tog av för tidigt, fastnade i lössnö med skotern och började därefter bege sig till fots i den höga lössnön till hälften krypandes, till hälften krälandes.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott, säger vakthavande polisbefäl till Norrbottensnytt.

Anna Torgnysdotter, SR Norrbotten
anna.torgnysdotter@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".