Fallet Carolin

Dödsorsak prövas av rättsliga rådet

Socialstyrelsens rättsliga råd kommer att pröva rättsläkarens slutsats om dödsorsaken för Carolin Stenvall. Hovrätten för övre Norrland beslutade idag, fredag, att inhämta ett yttrande från rådet, efter att den morddömde 51-åringens advokat Leif Silbersky begärt det.

Rättsläkarens slutsats att kvinnan levde när 51-åringen sköt skott genom hennes kropp var avgörande när tingsrätten i Gällivare dömde honom till livstids fängelse för mord.

Hovrätten vill att det rättsliga rådet ska yttra sig om två saker, dels om rättsläkarens slutsats, dels om hur säker en sådan slutsats är.

Den 51-årige Gällivarebon förnekar att han mördat den 29-åriga kvinnan. Han hävdar att han orsakat hennes död genom en olycklig knuff, och erkänner sig skyldig till vållande till annans död och brott mot griftefrid.

Den dömde mannen har överklagat tingsrättens dom för mord till hovrätten. Hovrättsförhandlingarna hålls troligen i Luleå i maj.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".