Statsministern förlöjligar Margareta Winberg

Den socialdemokratiska EU-parlamentsledamoten Maj-Britt Theorin läxar nu upp statsminister Göran Persson, för att han i debatten om euron förlöjligat sin nejsägande jämställdhetsminister Margareta Winberg.
- Man går inte och ironiserar över sina ministrar, som inte har rätt att, enligt honom själv, försvara sig, sade nejsägaren Maj-Britt Theorin vid ett besök i Luleå häromdagen. Det är statsministerns kommentarer till ett gammalt uttalande från Margareta Winberg som nu väckt uppror bland nejsägande kvinnor i hans parti. Maj-Britt Theorin, som också varit ordförande i EU-parlamentets jämställdhetsutskott, anser att EMU-projektet är en kvinnofälla som leder till försämringar av välfärden. Att kvinnor enligt opinionsmätningarna just nu är mer negativa till euron än män tror hon bland annat beror på just statsministerns agerande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".