Yukigassens EM-silverlag togs emot med blommor och prakt vid hemkomsten.

Silvermedalj i snöbollskrig

I helgen hölls Europamästerskap i Yukigassen, vilket är det japanska namnet på snöbollskrig, i finska Kemijärvi. Det svenska landslaget utgjordes av Luleåbaserade Team LTU, som gjorde en strålande premiär i EM-sammanhang och kom tillbaka till Sverige och Luleå med silvermedalj runt halsen.

Team LTU, studenter från Luleå tekniska universitet, var mycket nära att vinna Europamästerskapen i den japanska snöbollssporten Yukigassen som hölls i finska Kemijärvi i helgen. EM avgjordes slutligen med straffar, vilket gav studenterna från Luleå tekniska universitet ett EM silver.

- Vi spelade tre set och i alla seten blev det lika, så vi fick avgöra det på straffar, säger en av spelarna i Team LTU, Josefina Herzman från Åstorp, utanför Helsingborg.

Nästa år arrangeras Svenska mästerskap i Yukigassen på Luleå tekniska universitet. Det verkar som att samtliga studenter i Team LTU då kommer att finnas kvar i Luleå och ställa upp i tävlingarna.

- Det hoppas jag, vi har så mycket erfarenheter så jag tycker att vi borde klara det. Vi har ju taktik och träffsäkerhet, så det tror jag, säger Josefina Herzman.

Ellika Nilsson, SR Norrbotten
ellika.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".