Wanja Lundby-Wedin.
Länets vice LO-distriktsordförande:

"Det kommer bli en upprensning"

Uppdaterad 14:46
Länets vice LO-distriktsordföranden, Jan Palmqvist, tror att LO-styrelsens beslut att låta ordföranden Wanja Lundby-Wedin sitta kvar inte stöttas av medlemmarna. Han menar att det här de förbundsordföranden som fattat beslutet kommer straffas för det här på sikt.

LO:s styrelse kunde på måndagskvällen efter ett åtta timmar långt marathonmöte enas om att ordförande Wanja Lundby Wedin kan sitta kvar. Kravet från LO-styrelsen är att Wanja Lundby-Wedin nu drar ner på sina uppdrag och fokuserar på medlemmarna.

Bland dem som ville att Wanja Lundby Wedin skulle avgå som LO:ordförande finns fackförbundet Sekos ordförande, Janne Rudén. Han tycker att LO har problem när det gäller hur medlemmarna uppfattar LO-topparna. Även Norrbottensdistriktets vice ordförande, Jan Palmqvist, tillhör kritikerskaran och han tror att det beslutet kommer straffa sig.

De förbundsordföranden som slutit upp bakom Wanja Lundby-Wedin kommer märka av medlemmarnas missnöje på sikt menar han. 

– Sedan kommer det ett antal val här framöver i de olika branschfacken och då kommer medlemmarna säkert inte glömma det, säger Palmqvist.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".