Karin Lindvall, sjukgymnast på äldreboendet Midskogen

Partiledarna besökte äldreboende i Luleå

I går besökte partiledarna Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Maud Olofsson och Göran Hägglund äldreboendet Midskogen i Luleå och syftet var att ta del av personalens och de äldres erfarenhet av verksamheten.

Fredrik Reinfeldt besökte Midskogen första gången 2007.

- Jag ser med spänning fram mot att få höra lite om vad som hänt. Ni var ju ganska nya då och jag fick en väldigt positiv bild då, sa Fredrik Reinfeldt.

Utanför äldreboendet demonstrerade några unga socialdemokrater med plakat med krav på att det skulle bli ett slut på nedmonteringen av välfärden.

Inne i Midskogen fick personalen berätta om verksamheten som går ut på många aktiviter i gemensamma utrymmen. Äldreboende Ulle var nöjd med besöket.

- Det är trevligt att få se dem så här nära. Det var oväntat. Nu får de se att vi har det bra, sa hon.

- Det är trevligt att alliansen vill besöka oss. Vi känner oss hedrade. Vad regeringen kan göra är att anslå pengar till en bra äldrevård och det gör den nu, sa sjukgymnast Karin Lindvall.

Niklas Jälén, SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".