Metallbasen vill ha högt valdeltagande

En av socialdemokratins tungviktare, metallbasen Göran Johnsson, besökte Luleå i dag för att propagera för partiets ja-kampanj inför EMU omröstningen. Han hoppas och tror på ett högt valdeltagande och lovar att i alla sammanhang uppmana folk att rösta.
- Det är väldigt viktigt att det bli ett högt valdeltagande och jag hoppas att det blir ett ja, men vilket beslut det än blir så hoppas jag det inte är med ett lågt valdeltagande, sade Göran Johnsson vid ett torgmöte i Luleå idag. Inte rädd för etablissemangsstämpel Göran Johnsson tycker det är bra att fackliga ledare tar ställning och är inte rädd för att ses som en representant för makten och etablissemanget bara för att han säger ja till euron. - Det vore fegt att inte framföra sin åsikt och Metalls kongress har tagit ställning för införande av euron. Vi säger ja för att vi tror det är bra för handel, tillväxt och välfärd, avslutade Göran Johnsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".