Tingsrättdömd Haparandarånare nu i hovrätten

I dag inleds hovrättsförhandlingarna mot den 24 årige man, som tidgare dömdes till sju års fängelse av tingsrätten, för rånet mot Handelsbanken i Haparanda.
Den dömda 24-åringen har hela tiden nekat till att han något att göra med bankrånet i november förra året. Det är mannens advokat som överklagat tingsrättens dom till hovrätten och i överklagan skriver advokaten att det inte finns någon som helst bevisning, som säger att 24-åringen har gjort rånet. Det var i november förra året som två män iförda rånarluvor och med ett avsågat hagelgevär rånade Handelsbanken i Haparanda. Rånarna färdades på en skoter som de stulit dagen innan. Ett av åklagarens bevis är en cigarettfimp som efter DNA-analys visar sig ha rökts av just 24- åringen där skotern som användes vid rånet stod parkerad. Den dömde rånaren har uppgett att han varit på platsen men att han varit där som intresserad köpare av skotern. Den andre rånaren har aldrig hittats av polisen. I ett tidigt skede av utredningen greps två finländska medborgare misstänkta för bankrånet i Haparanda. Dessa två släpptes på fri fot och friades från alla misstankar. I dag är det alltså hovrättens tur att börja ta ställning i målet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".