Tommy Nyström (S) kommunalråd i Gällivare. Foto: Maritha Mossberg, SR Norrbotten.

Gällivare vill ha mer EU-pengar

Gällivare kommun har nyligen fått pengar från EU till att förlänga flygplatsens landningsbana. Nu hoppas kommunalrådet Tommy Nyström (S) att det också ska gå att få resurser från EU:s infrastrukturfonder till en upprustning av inlandsbanan.

Gällivares kommunalråd Tommy Nyström vill undersöka möjligheterna för att även göra en upprustning av inlandsbanan, med hjälp av EU-pengar.

– Jag ska titta med mitt folk om det går att försöka få in inlandsbanan som en satsning och få hjälp med EU-pengar också, säger han.

Tanken på att även försöka få resurser till inlandsbanan kommer efter att Gällivare kommun nyligen fått pengar från EU till att förlänga flygplatsens landningsbana.

– Infrastruktursatsningar det uppmanar de nästan fortfarande att man ska försöka få fler. Men det måste jag kolla med mina tjänstemän hemma och sätta någon på att titta på om det är möjligt och följer kriterierna, men det tror jag det gör, säger Tommy Nyström.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".