1 av 2
Restaurang Ripan får inte längre servera alkohol.
2 av 2

Restaurang i Luleå mister alkoholtillstånd

Restaurang Ripan i Luleå mister sitt serveringstillstånd av alkoholhaltiga drycker. Kommunens handläggare ville bara ge restaurangägaren en varning. Men politikerna i kommunstyrelsens arbets- och personalutskott anser att det är värre än så.

Det var efter en polisrazzia i restaurangen i slutet av februari som alkoholtillståndet började ifrågasättas. I lokalen upphöll sig ett tjugotal personer varav 7-8 minderåriga ungdomar runt baren.

När polisen kom strömmade besökarna ut ur restaurangen och några låste in sig på toaletten. Polisen omhändertog två minderåriga enligt LOB. Senare på kvällen blir det bråk utanför restaurangen.

Restaurangägaren förnekar att han sålt alkohol till minderåriga. Att han haft legitimationskontroll vid dörren vid öppethållande till klockan 01.00 och gäster som har varit under 18 år har inte blivit insläppta till restaurangen, enligt krögaren.

Men det godtar inte kommunens politiker som är eniga om att dra tillbaka serveringstillståndet. Restaurangen hade också ansökt om utökade serveringstider, vilket följaktligen avslogs.

Inger Marklund, SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".