Vittjärvshus får nya ägare. Foto: Vittjärvshus.

Vittjärvshus fortsätter bygga

Det konkursade Vittjärvshus i Boden fortsätter i nygammal skepnad. En tidigare delägare, hans söner och en anställd, tar över bolagets verksamhet i Vittjärv. Den fabrik som finns på AF 1-området tas över av Bodenföretaget Asfaltbeläggningar och ytterligare ett bolag.

– Det känns jättekul, säger Rikard Eriksson, en av de nya ägarna, till Sveriges Radio Norrbotten.

De övriga ägarna är Robert Eriksson, Lars-Åke Eriksson och Johan Ekström. Hur många arbetstillfällen som kommer att ge är osäkert då verksamheten till en början ska startas försiktigt med tanke på den rådande lågkonjunkturen. Innan konkursen var ett 35-tal anställda.

Verksamheten i Vittjärv kommer att vara tillverkning av färdiga villor för privatkunder.

Fabriken på AF 1 i Boden har ABL köpt framför allt för att ge året runt-anställning till de säsongsanställda företaget har, vilket är den verksamhet som också varit där tidigare. Då tillverkades manskapsbaracker åt bland annat Peab och det är en verksamhet som de nya ägarna hoppas på också i framtiden.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".