Två män gripna för väpnat rån i Norrfjärden

Strax efter midnatt kunde polisen gripa två män misstänkta för det väpnade rån som inträffade vid Svensk Kassaservice kontor i Norrfjärden utanför Piteå, sent i går eftermiddag. Senare under natten anhölls männen av jouråklagaren.
Det var strax före kontorets stängning klockan 17 som en man klädd i rånarluva, kom in. Med ett avsågat hagelgevär sköt han minst ett skott i skyddsglaset ovanför kassadisken och försvann sedan med en okänd summa pengar. Rånaren körde från platsen i en ljusblå Saab 900 som tidigare på dagen stulits ur ett parkeringshus i centrala Piteå. Flyktbilen hittades senare under kvällen bara 200 meter från brottsplatsen. Efter ett idogt spaningsarbete, där man bland annat under några timmar i går kväll upprättade vägspärrar, kunde två misstänkta män gripas i Luleå strax efter midnatt. Då beslagtog också polisen en bil som tillhörde en av de två gripna männen. Enligt vakthavande befäl vid polisen i Luleå är de två personerna tidigare kända av polisen. De är 26 respektive 35 år och är båda hemmahörande i Norrbotten. Under dagen ska länskriminalen påbörja förhören med de två män som sitter anhållna, misstänkta för rånet i Norrfjärden. Fortfarande är det okänt hur mycket pengar som rånarna kom över i samband med rånet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".