Kommunledningen kritiserar rekryteringsgrupp

Kommunalrådet Karl Petersen (s) är mycket kritisk mot skolförvaltningens rekryteringsgrupp för att en del av ledamöterna pratat offentligt om vilka som sökt jobben som skolchef. Något som bidrog till att såväl den tilltänkta skolchefen som barn- och utbildningsnämndens ordförande lämnade sina uppdrag.
Skolförvaltnignens rekryteringsgrupp består av kommunchefen, personalchefen, barn- och utbildningsnämndens ordförande, samt de fackliga organisationerna. De ska utse en ny skolchef efter Roger Kempainen. En av kandidaterna har varit tillförordnade skolchefen Gunvor Sehlberg, men hon drog tillbaka sin ansökan förra veckan, efter att de fackliga organisationerna riktat kraftig kritik mot henne. Karl Petersen säger att rekryteringen har misslyckats och det grövsta. Det är först när rekryteringsgruppen har kommit fram till ett namn för ny skolchef och kommunstyrelsen behandlat frågan, som namnet kan offentliggjöras. Trots det vill han inte sätta munkavle på rekryteringsgruppen. Gruppledarna i kommunfullmäktige informerades igår om rekryteringsgruppens arbete och folkpartiets Ylva Struz håller med kommunalrådet i hans krtik. - Det som skett är beklämmande och skadligt för Luleå, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista