Foto: Jan-Erik Nilsson.

Spår har säkrats efter olovlig björnjakt

Arjeplogspolisen har säkrat vissa spår i utredningen med den olovliga björnjakten som upptäcktes nyss. Spåren ska analyseras av SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium.

Vilka spår det rör sig om som har säkrats vill polisen inte kommentera.

Den dödade björnen har skickats till SVA, Statens veterinärmedicinska anstalt, för undersökning av skadorna och för att söka efter kulor i kroppen.

Anders Holmlund vid polisen i Arjeplog tror att eventuella kulor i björnen kan komma från ett olagligt vapen. Anledningen till detta vill han inte kommentera.

Någon person är ännu inte misstänkt för den olagliga björnjakten.

- Vi jobbar brett och fortsätter med utredningen där vi söker efter fler spår, säger Anders Holmlund som har vissa förhoppningar om att brottet ska klaras upp.

Det var i förra veckan som en skadskjuten björn upptäcktes av länsstyrelsens jaktbevakare. Björnen hade drivits med hjälp av snöskoter. Sedan hade den skjutits i magen och vandrat cirka 1,5 mil innan den slutligen kunde avlivas.

Maritha Mossberg, SR Norrbotten
maritha.mossberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".