Personalen protesterar mot nya schemarutiner

Företrädare för Lärarförbundet sågar arbetsgivarförslaget som ska ge lättare arbetsbörda för personalen inom förskolan och fritidshemmen i Piteå kommun.
Förslaget som är tänkt att träda i kraft i oktober går i stort ut på att om personalen arbetar mer en vecka ska dom arbeta mindre en annan vecka. Skillnaden i arbetstid ska regleras inom de närmaste veckorna. Tidigare har personalen kunnat spara ihop övertiden och tagit ut den samband med någon helg eller när det varit ett mindre antal barn på avdelningen. Bo Åström som är ordförande för Lärarförbundet i Piteå säger att de fackliga organisationerna inte fått vara med när förslaget arbetats fram. Förslaget kommer heller inte att förbättra arbetsmiljön anser Bo Åström. Monika Lundkvist, en av områdescheferna i Piteå förstår att personalen känner sig överkörda, men hon tror trots det att förslaget går att genomföra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".