LO-utspel möter kritik i länet

Euron ger ökad trygghet för löntagarna - det skriver LO's ordförande Wanja Lundby-Wedin i ett debattinlägg tillsammans med bland andra Svenskt Näringsliv. LO har tagit beslut om att stå neutrala inför höstens folkomröstning men trots det så gör LO-basen nu ett utspel för ett JA till valutaunionen och det väcker starka känslor i länet.
Lena Israelsson, ordförande för LO i Norrbotten säger att mot den bakgrunden ska Wanja Lunby-Vedin inte ta ställning offentligt. Det är de fackliga ordförandena i LO, TCO och SACO som tillsammans med Svenskt näringsliv, kommunförbundet och landstingsförbundet som skrivit debattinlägget. Ett ja till euron ger ökad säkerhet och trygghet för både företag och löntagare, skriver debattörerna och ett ja skulle inte innebära någon allvarlig inskränkning av Sveriges möjlighet att föra en självständig ekonomisk politik. LO-basen i norrbotten Lena Israelsson har själv valt det hon tolkar som den neutrala linjen - hon tänker nämligen inte tala om hur hon ska rösta i höstens folkomröstning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".