Familjens hus öppnar i Piteå

På lördag invigs ett så kallat Familjens hus i Piteå. Det är länets första och tanken är att det ska vara en mötesplats där man ska kunna träffas och fika, men också en plats där föräldrar ska kunna få hjälp och stöd i olika frågor.
Familjens hus drivs som treårsprojekt i samarbete mellan barn- och utbildningsnämnden, samt socialnämden. Andra som är engagerade är bland andra Piteå stadsförsamling, Röda korset och flera studieförbund. I Familjens hus ska man bland annat kunna träffa yrkeskategorier som specialpedagog, talpedagog och socionom. Arbetet vid Familjens hus ska vara förebyggande och inga journalanteckningar kommer att göras. Projektledare Åsa Sandberg säger att budgeten är knapp och för att få pengarna att räcka måste man trolla med knäna. - Nu är det viktigt att beslutsfattarna inser hur viktigt detta förebyggande arbete är och det satsas mer pengar, säger Åsa Sandberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".