Hovrätten lindrade straffet för bankrånare

Idag har hovrättens domen fallit mot den 24-årige man som dömdes till sju års fängelse i tingsrätten för bankrånet i Haparanda. Hovrätten för övre norrland sänkte tingsrättens straff från sju till fyra års fängelse för 24-årigen.
Det var i november som två män iförda rånarluvor och med ett avsågat hagelgevär rånade Handelsbanken i Haparanda. Rånarna färdades på en skoter som de stulit dagen innan.Ett av åklagarens bevis är en cigarettfimp som efter DNA-analys visar sig ha rökts av just 24- åringen i området för rånet. Det är nu den tillsammans med ett vittnesmål som gör att hovrätten delar tingsrättens bedömning att mannen är utfört rånet. Hovrätten kortade däremot fängelsedomen från sju år till fyra eftersom hovrätten inte betecknar brottet som grovt rån. Den dömde rånaren medger att han varit på platsen men att han varit där som skoterspekulant. Den andre rånaren har aldrig hittats av polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".