Skolan i Luleå sparar på småsaker

Sparkraven för Barn- och utbildningsnämnden i Luleå har nu gått så långt att det blir stopp för småsaker som gratis fika för lärarna liksom för fruktkorgar och annat, något som kan betecknas som trivelbefrämjande åtgärder.
Det här möts av kritik från Lärarförbundet i Luleå. I dag sammanträdde Barn- och utbildningsnämndens ekonomiutskott, som består av politiker, och de har diskuterat vilka besparingar, som måste göras. Redan tidigare har det beslutats om bland annat anställningsstopp och inköpsstopp, men det räcker inte, utan nu drabbas även småsaker som till exempel fikat och julluncher. Tillförordnade skolchefen Jan Öström säger att det är nödvändigt att även spara på små poster och här kan det bli en besparing på sammanlagt ett par hundra tusen kronor. Vänsterpartisten Annika Sundström är ny ordförande för Barn- och utbildningsnämnden och hon säger att det ekonomiska läget är kärvt, men elever och undervisning ska inte drabbas utan i stället bland annat administrationen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".