SCA vill införa fast pris för älgjakt

Det skjuts för få älgar årligen enligt skogsföretaget SCA. Nu vill företaget införa ett fast pris för de som arrenderar älgjaktsmark, vilket blir billigare för jägarna, ju fler älgar som skjuts.
Med ett fast pris på älgjakten vill alltså också skogsföretaget SCA få älgjägarna att skjuta fler älgar. Det innebär att man tar betalt även för älgar som inte skjuts när marken arrenderas ut, vilket borde göra att älgjägarna verkligen försöker fylla de årliga älgtilldelningskvoterna. Enligt Sven Lindroth, förvaltare på SCA, så kan det här fasta priset göra det billigare för jägarna. Istället för fällavgiften per älg betalar alltså jägaren ett fast pris, som gör att styckpriset på älg blir lägre ju fler du skjuter Det är inget nytt för i år, men fler och fler, över en tredjedel av jaktlagen betalar en fast avgift istället för en fällavgift per älg. Och målsättningen är att man helt ska gå över till den här varianten, helt enkelt för att fler älgar ska bli skjutna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".