Arbetsplatsolyckor bland träarbetarna måste minska

Skogs- och träarbetarna drabbas av flest arbetsplatsolyckor och arbetsskador och nu ska Skog- och Träfacket starta ett säkerhetsprojekt för att försöka förbättra arbetsmiljön.
Facket och arbetsgivarorganisationen Trä- och Möbelindustriförbundet ska göra en gemensam satsning, för att få ned antalet olycksfall, för det är olycksfallen som ligger bakom de flesta arbetsskadorna. Lars- Erik Larsson ombudsman i Skogs- och Träfacket säger att allt som kan påverka olycksstatistiken, ska ses över, även ackordslönerna. Det är främst på de små arbetsplatserna olyckorna inträffar. Det beror på att det finns många fordon i rörelse, att det finns många maskiner med rörliga delar och bärbara maskiner, som utgör risker. Projektet ska pågå i fem år och under de första tre åren hoppas man hitta en ny modell, där alla ser vad som går att göra för att få en säkrare arbetsmiljö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".