Eklund vann pris med filmen Slitage

Efter succéerna med kortfilmerna ”Situation Frank” och ”Istället för Abrakadabra” vann regissören Patrik Eklunds nya film ”Slitage” priset för bästa kortfilm vid filmfestivalen i Cannes.

En gång tidigare har Patrik Eklund som kommer från Arvidsjaur representerat Norrbotten i Cannes då hans kortfilm ”Situation Frank” visades 2007. Den Film som Patrik Eklund nu fick pris för är också hans personliga favorit av de kortfilmer han hittills har gjort.

”Slitage” är en 18 minuter lång dramakomedi om hur allt ställs på sin spets i det passionslösa förhållandet mellan Rolf och Eva.

En oväntad händelse rör om i det medelåldriga parets liv. Rolf och Eva spelas av Jacob Nordenson och Anki Larsson. I de övriga rollerna återfinns Camilla Larsson, Daniel Rudstedt och Svante Grundberg.

Patriks film ”Slitage” med det engelska namnet ”Seeds of the Fall” tävlade i sektionen ”Internationella kritikerveckan” i Cannes 13-24 maj. Producent var Mathias Fjellström på produktionsbolaget Direktörn & Fabrikörn.

Filmen spelades in i Luleå under november 2008.

”Slitage” är en samproduktion med Filmpool Nord, Sveriges Television, Film i Västerbotten och är producerad med stöd från Svenska Filminstitutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista