Teateråret spikat

Norrbottensteaterns nya stora produktion i höst blir Måsen av Tjechov, och den regisseras av den nye husdramatikern Rasmus Lindberg.

I höst kommer också en show med Norrbottensteaterns musikaliska medarbetare med sångerskan Karin Paulin-Ek. Den klassiska Medea intar också scenen.

Återkommer på vuxenrepertoaren gör också Tant Blomma av Kristina Lugn, en pjäs som har lockat många till teatern. Och en historisk resa blir det med pjäsen; 1809 - i kärlek och krig.

Norrbottensteatern har mer och mer satsat på barnen och i höst ska Findus flyttar ut, av Sven Nordqvist visas. Picknickteater för småbarn är också tillbaka.

Och så våren nästa år ...

Ett samarbete med Teaterhögskolan i Luleå inleds till våren 2010. Skolans alla elever medverkar i alla nya produktioner.

Den Luleåfödde regissören Staffan Westerberg vänder tillbaka till Norrbottensteatern med en speciellt nyskriven föreställning: Glada änkans röv.

Och dansbandsmusikens värld flyttar in med Rasmus Lindbergs nyskrivna: Dansband - en existentiell dansbandsmusikal. Den kommer att spelas under våren 2010.

Inger Marklund SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista