Fallet Carolin

Nya förhör med 51-åringen

Uppdaterad 10:55
Under förmiddagen har bandade förhör med den misstänkte 51-åringen spelats upp i hovrätten. Hans advokat Leif Silbersky begärde att få komma med fyra, fem tilläggsfrågor till sin klient. Det är något som rättens ordförande gett tillstånd till och det kompletterande förhöret kommer att hållas i eftermiddag.

Under dagen då hovrättsförhandlingarna i Carolinfallet fortsätter kommer ettt nytt vittne att höras. Men det mesta av dagen ska ägnas åt förhören som är gjorda med den dömde 51-åringen.

Enligt planeringen är det tänkt att det mesta av dagen idag ska ägnas åt att lyssna på förhören med den morddömde 51-åringen.

Men ett nytt förhör ska också göras.  Det är med den kvinna som tillsammans med sin man upptäckte blodpölen vid rastplatsen 58:an där Carolin Stenvall sköts. Även mannen ska höras i dag. Båda förhören är påkallade av åklagaren.

Utseendet på blodfläcken kan få betydelse när det gäller att fastslå om kvinnan var död eller levande när hon sköts. Vittnet har kallats av åklagarsidan i målet. Hennes make hördes redan i tingsrätten och det videoinspelade förhöret med honom kommer att spelas upp för hovrätten på tisdagen.

Måndagen, inleddes förhören men 51-åringen och i dag fortsätter de eftersom det är många timmar som ska lyssnas igenom. Förhören som hovrätten ska ta del av är de förhör som gjordes i tingsrätten, de videofilmades och spelas nu upp inför hovrätten.

I de förhören fick den morddömde många frågor om vad som hände på rastplatsen Stenbron där Carolin Stenvalls bil hittades och där han själv säger att de två ska ha kommit i dispyt.

Anledningen till den var att Carolin Stenvall ska ha kommenterat hur han körde bil. 51-åringen blev då arg och knuffade till henne så att hon ska ha slagit huvudet i draganordningen på släpvagnen som han hade kopplad till bilen. 51-åringen ska då ha blivit så chockad över händelsen och att kvinnan var livlös att han la in henne i bilens bagageutrymme. På åklagarens fråga om varför han inte gör något när han ser att Caroline Stenvall är skadad säger han:

- Jag har ingen förklaring till det.

Vad var det som gjorde att du lyfte in henne i bilen?

Efter en stunds tvekan svarar mannen:

- Jag förstår inte varför.

Tisdagens hovrättsförhandlingar i Luleå kommer i övrigt att upptas av videouppspelningar av förhören med 51-åringen som gjordes i tingsrätten i mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista