Festivalgeneral Peter Thornéus säger att biljettförsäljningen gått över förväntan. Foto: Magdalena Martinsson.

Biljettrekord för festival

Det är tre veckor kvar till Kirunafestivalen. Det har sålts 4 000 fler förköpsbiljetter än förra året. Det är rekord i festivalens 10-åriga historia.

Totalt är 16 000 förköpsbiljetter sålda. 

- Det här är festivalens tionde år och vi slår nu rekord i sålda förköpsbiljetter. I de här tiderna känns det extra roligt att det är högkonjunktur för Kirunafestivalen, säger festivalgeneral Peter Thornéus.

I Kirunafestivalens 10-åriga historia var det som allra flest besökare år 2007 när melodifestivalvinnarna Lordi kom till stan.

Men i år har det sålts 1 000 fler förköpsbiljetter än toppåret.

- Jag tror att programmet i år är väldigt brett och lockar gammal som ung. Vår nya satsning på dans i parken, med flera av Sveriges bästa dansband, tror jag tilltalar en helt ny publik. Och att vi är ute på turné hos vår publik i länet och i Nordnorge kan också ha bidragit till denna tidiga succé, säger Peter Thornéus.

Blir det publikrekord också i slutänden?

- Det hoppas jag på. Med den förköpsförsäljningen vi har haft har vi all möjlighet att få ett publikrekord i år, säger Peter Thornéus.

Magdalena Martinsson, SR Norrbotten
magdalena.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".