Intresset från massmedia är stort.
fallet carolin

Hovrätten idag

Carolinrättegången går idag in på sin fjärde dag och det kan också blir den avslutande i hovrätten. Det kan bli en viktig dag för försvaret eftersom ett helt nytt förhör göras. Det är en expert som som uttalat sig om rättsläkarens slutsatser i tingsrätten, som ska höras idag.

Enligt planeringen ska rättsläkarens redovisning idag spelas upp för hovrätten, och det är ju rättsläkarens slutsatser som har ifrågasatts av försvaret.

I förhöret i tingsrätten sa rättsläkaren Susan Sprogöe-Jakobsen att runt utgångshålet på skottskadan på bröstkorgen finns en tydlig blödning som bara kan uppkomma om hon blev skjuten medan hon var vid liv. Hon konstaterade att det är ett säkert tecken på att hon var vid liv när hon sköts.

Och det är den slutsatsen av rättläkaren Susan Sprogöe Jakobsen som nu försvaret har ifrågasatt. Advokat Silbersky menar att det KAN finnas en möjlighet att Carolin Stenvall var hjärndöd när hon sköts. För att få ytterligare ett utlåtande så krävde försvaret att Rättsliga rådet skulle göra en bedömning.

Peter Krantz, som gjort utredningen, säger att han utesluter att kvinnan tillfogades sina skottskador flera timmar efter döden och delar därmed rättsläkarens slutsatser. Krantz är också kallad som vittne och ska förhöras under eftermiddagen.

Håller planeringen så ska hela rättegången med slutpläderingarna avslutas idag.

Eleonor Norgren, SR Norrbotten
eleonor.norgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".