Hovrättsdomen kommer idag

Mord eller vållande till annans död. Idag ska hovrätten meddela sin dom mot den man som i tingsrätten dömdes för mord och livstids fängelse på Carolin Stenvall.

När Carolinfallet skulle upp i hovrätten i början på juni hade den morddömde 51-åringen kändisadvokaten Leif Silbersky vid sin sida och focus hamnade då mer på advokaten än på fallet. Speciellt då det hela inleddes med att hela förhandlingen fick flyttas fram då Silbersky var sjuk vilket han meddelade samma dag som det skulle börja.

I förhandlingen i sig kom inte mycket nytt fram, två nya vittnen hördes, dels en rättsmedicinsk expert som gjort en utvärdering av rättsläkarens slutsats. Men också ett nytt förhör med de vittnen som hittat blodpölen vid rastplats 58:an där Carolin Stenvall ska ha skjutits.

Vittnena berättade att de i tingsrätten inte sagt exakt hur det såg ut kring blodpölen när de upptäckte den efter att de hade pratat med en tv-reporter som sagt att de inte fick säga att det var hjärnhalvor de sett på platsen.  

I tingsrätten reagerade åklagare Anette Ölmbro kraftigt mot det och menade att media hade styrt vittnena och vad de skulle säga.

I hovrätten som i tingsrätten yrkade åklagarna på att de ska fälla 51-åringen för mord och att han för det ska dömas till livstids fängelse.  

 Advokat Leif Silbersky menar att 51-åringen ska dömas för vållande till annans död eftersom hon kan ha varit död när hon sköts vid rastplats 58:an och då ska han dömas för att han knuffade Carolin Stenvall så illa vid rastplatsen Stenbron att hon avled av skadorna.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se