Många misshandelsfall i midsommar

17 frihetsberövanden och 149 inrapporterade händelser är polisens facit efter midsommarkvällen och natten i länet. Ungefär så har det sett ut tidigare år också, enligt polisens vakthavande befäl Tomas Schäufele, med fylla och slagsmål på flera olika håll.

Bland annat har det varit en grov misshandel i går kväll mot en man i en lägenhet i centrala Boden, där det fanns sex personer. Polisen fick först larm om att en person skulle ha blivit knivskuren i lägenheten. När de kom fram fanns bara den misshandlade mannen kvar i lägenheten. Han fördes till Sunderby sjukhus efter att ha fått ta emot både sparkar och slag. Men han var inte knivskuren. En gärningsman är utpekad men har inte gripits än.

Polisen har också gripit en man i Kiruna som hotat sin före detta sambos nye man med en pistol. Den hotade mannen lyckades ta sig från platsen, och polisen grep senare mannen med pistolen i närheten av hans bostad. Mannen sitter nu anhållen för olaga hot.

– Det man kan säga sammanfattningsvis är att det är mycket misshandel. Tyvärr är det mot närstående också, i och med att man i regel samlas med familjen och vänner under midsommar. Så blir det för mycket alkohol och så spårar det ur, säger Tomas Schäufele.